Monday, June 23, 2014

Duke Balik Kampung


Buat julung kalinya aku bawak balik Duke aku ke Kg Lahar Yooi, Seberang Perai, Pulau Pinang. Ni pun sebab ada member nak ride ke Penang, so aku pun ikut lah sekali...nak ride sorang-sorang cam risau takut moto rosak ke apa ker...Excited gak la aku rasa sebab nak jugak 'feel' camna bawak moto ni jalan jauh...esp ikut highway.. Dukeni paling  jauh pernah jalan pun gi Temerloh dulu, tu pun guna jalan kampung. Jalan kampung takpe sebab enjin tak perlu menten lama at high rpm....gegar pun tak terasa sangat. 
RV di Petronas RnR Rawang kol 7.30pagi. Ada 5 bijik moto semua sekali, F800GS, Er6f, Duke690, Bonneville dan RT1200. Tapi yang sorang memang datang untuk RV jer, sekadar nak panaskan enjin Bonneville dia, pastu dia balik ke KL balik. So, ada 4 bijik moto yang ride sampai Ipoh sebab nak breakfast di capati Medan Ipoh. Sebelum sampai Ipoh, singgah isi minyak siap-siap kat RnR Simpang Pulai.

RV di Petronas RnR Rawang
Bonny datang RV sahaja
First time merasa capati medan gopeng ni...memang terbaik...lembut, satu memang tak cukup la...at least kena makan dua keping baru ok....next time boleh cuba lagi ni....
Capati Medan Gopeng...terbaik!!!
Jumpa bikers dari Seri Iskandar di Capati Medan Gopeng.
Lepas settle breakfast, F800GS dan Er6f gerak balik ke KL. Tinggallah Duke dengan RT meneruskan perjalanan ke Penang. Last point kitorang di  RnR Juru, lepas tu split...Duke ke Lahar Yooi, RT ke pulau via bridge. 
Esoknya jumpa balik di RnR Juru then keluar exit Kuala Kangsar then lunch di Tasik Raban. Lepas lunch terus shoot balik KL. Cuaca panas giler, so terpaksa stop dua kali di Simpang Pulai dan Ulu Bernam untuk minum.
Dulu masa pakai er6n memamg aku pernah sekali bawak moto tu balik kampung. Wife ikut sekali...ok jer...aku rasa er6n better klu nk jalan jauh...moto lebih stabil sbb berat. KTM ni mmg boleh rasa kena tiup angin..dengan takde windshield mmg sakit gak la badan menahan angin sampai ke Penang. Lagi satu yang merisaukan aku bila nak menten high speed. Cruising sedap below 150kmsj, lebih dari tu dah mula rasa gegar kuat sangat....kebas tangan....lenguh bahu...sesekali memang aku bantai gak cecah 180kmsj tapi tak berani nak stay lama.....risau enjin tak tahan....single silinder plak tu....Tapi actually, 180kmsj jalan lurus camtu rpm still below redline, dalam 7000++ rpm (redline: 8000rpm). Aku rasa enjin boleh tahan kot, tapi rider la yang tak tahan dengan gegaran....sakit badan ooooo....hehehe....Moto rally Dakar yang diorg pakai tu pun single silinder jugak...cruising lagi la lama boleh jer tahan kan....hahaha.....
Duke ni syiok bila jalan kona-kona macam masa kat area Bukit Gantang-Terowong Menora-Ipoh,...tapi, bila jalan straight memang rasa super bosan siot....
Anyway, lepas try sekali bawak Duke balik kampung, aku rasa generally OK. Asalkan tak terlalu nak laju melebihi 150kmsj...so, kalau nak konvoi, boleh join asalkan semua setuju cruising at 150kmsj jer....hahaha....Kalau agak-agak banyak moto 'perang', moto yang 1000cc ke atas ada sekali...suruh diorang jalan dulu...nanti tunggu kat depan...takde guna nak bersaing....confirm sakit badan...
chiow.


Sampai depan rumah...selfie dulu..

My Duke depan rumah..

Besi buruk yang banyak berjasa

video
 Video 360deg kawasan halaman rumah yang diambil mengggunakan camera SJ4000. Not bad
Sampai rumah di KL pun selfie dulu...


Monday, April 21, 2014

Basikal Impian

Dah lebih 3 tahun aku berkecimpung dalam dunia perbasikalan....dan dah lebih dua tahun basikal Colnago Ace warna merah aku tu berjasa....aku rasa aku mcm nak beli sebijik lagi basikal la....tapi kali ni kalu boleh aku nak cari basikal yang jarang or maybe mmg takde lagi kat Malaysia...jenama KTM....reason...sebagai peminat moto KTM, memang lagi cool lah kalau aku ada basikal KTM jugak....
Recce2 dalam internet, KTM mmg ada kluarkan basikal frame carbon yang boleh kira top end jugak lah....ada dua model dgn beberapa variant...satu dipanggil Strada, satu lagi dipanggil Revelator....Strada kira entry uk carbon frame...ada bbrp variant gak....harga agak2 aku dalam 6-8 ribu kot. Ni kira based on harga dalam website kat australia lepas aku convert ke rm. Yang model Revelator plak, variant yang paling murah pun sekitar 10K...yg top end punya maybe dlam 14-15K....mahal siot...
Aku memang dah lama teringin nk beli KTM ni....tapi dulu tak byk info...lama-lama rasa tu cam pudar sikit....tapi lepas aku tgh LTDL tahun ni, masa stage Genting, yg menang tu mamat team Tabriz Petrochemical tu pakai KTM Revelator la...tu yg mai balik keinginan tu......tapi still, aku masih clueless mana nak cari basikal ni kat Malaysia.....Harap-harap tak lama lagi ada la dealer yang bawak masuk....
Chiow

Thursday, April 17, 2014

Lemang To'ki

Salam,
Lamaaaaaaaa.....sangat tak update....mungkin sebab zaman sekarang bukan musim blogging dah kot...semua syik dengan facebook, twitter, instagram, whatapps, telegram, wechat, chaton, kakaotalk dan macam-macam lagi....anyway, just nak write something to refresh blog ni.....hahaha....
For the past 2 weekends, aku kluar morning ride je....normally aku cycling, tapi sebb geng2 cycling byk yg tak available, aku tukar sekejap la ke acara riding plak...lagipun dah lama sangat KTM aku ni tak jalan-jalan...kasi dia jalan la pulak.......
Both weekends tu destinasi sama jer...Lemong To'ki Bentong.....both ride dengan geng-geng Staroba Bikers.....yg first week tu actually diorg ride ke Cherating...aku cuma join sampai Bentong je....dgn moto KTM aku tu aku malas  nk ride jauh-jauh......aku rasa aku bukan jenis long distance rider kot....aku prefer weekend short ride...esp yg by lunchtime dah boleh sampai rumah....hahaha...
Ni kira first time gak aku jejak kaki kat Lemang To'ki ni....lemang dia mmg superb.....tu sebab second week pun kitorg repeat lagi Lemang To'ki....




as usual...sblm bersurai lepak tepi tol gombak dulu
So, dah tambah satu lagi port weekend riding aku....nasik lemak bawah pokok karak, RnR Lentang, Genting Highland and now Lemang To'ki Bentong.....
Anyway, for the next few week aku nk concentrate cycling...sbb ada bbrp event yg aku perlu prepare....
OK lah....chiow dulu....

Wednesday, February 26, 2014

Soalan Pasal Duke 690

Salam...

Lama siot tak update blog ni...takpelah...dipendekan citer, baru-baru ni ada orang email aku tanya pasal KTM Duke 690...aku pun kasi lah pendapat aku....personal opinion ni...mungkin tak sama dengan orang lain...
SOALAN:
Assalamualaikum El Bodent
Saya Din dari Bt gajah Perak. Nak tanya sikit pasal motor KTM duke 690 R 2013 ni. Setakat pengalaman tuan, motor ni sesuai ke buat jalan jauh. Cadang nak guna buat long distance. Mostly highway lah.Guna untuk pergi kerja. Saya tak pernah bawak motor cc besar ni tapi dah terpaksa nak ulang alik so kena buat research sikit pasal motor ktm ni. Setakat kawan recommend motor versys yang sesuai, tapi banding berat nampak duke ni ringan sikit. Saya risau moto berat ni takut tak pandai nak control masa mencelah traffik. Macam mana dengan tahap keselesaan semasa bawak dan juga petrol. 
Maaf ye E Bodent, banyak sangat tanya. Harap dapat bantu saya. tqvm
Din
JAWAPAN AKU:
w'salam Din, 
long distance brp jauh sehari ulang alik?...klu betul2 jauh maybe tak sesuai sgt. sebenarnya sesuai ke tak sesuai tu bergantung kepada individu. ada org yg mmg penunggang tegar, boleh bwk duke sampai siam pun. apa yang saya boleh cerita berdasarkan pengalaman dan preference saya shj. lain org lain preference nya.
duke ni moto dia paling sesuai utk town ride, sbb dia punya torque/ pikap mmg kuat...pastu sgt ringan, mcm bwk tzm jer dan dia agak slim. nak menyelit waktu jalan jem mmg terbaek. mcm bwk kapcai jer....nk potong keta pun senang, pulas minyak terus pergi...saya personally mmg suka moto ni dan saya buat ulang alik gi keja. cuma, advantage saya sbb rumah dgn tempat keja dekat, dlm 10km je...dan saya duduk dlm KL (wangsa maju), ulang alik klcc, sepanjang jln mmg jem jer lah...so, duke ni mmg kena dgn kehidupan harian saya...sbb tu saya sgt suka...
kadang2 weekend saya keluar gak la dgn kawan2 gi 'breakfast ride'. selalunya kl-karak atau kl-genting highland...layan corner2 kecik mcm jln genting tu mmg terbaik moto ni, sbb kluar korner pulas minya terus di pegi.....so, weekend punya short distance /jln kampung mmg terbaek gak moto ni....
pernah bbrp kali, saya ikut gak la ride yg jauh sikit mcm loop kl-temerloh-kl ikut k.klawang....jalan tu combinasi jalan kampung + hiway. dan moto2 yg join plak mostly moto sportsbike dgn tourer masa kat hiway, mmg saya terpaksa menahan sabar, dan menahan tiupan angin je lah....‎duke top speed cuma sekitar 180-190kmsj...ada pernah org boleh cecah 200++ bergantung berat ride + modifikasi moto gak lah...setakat ni paling laju saya pernah cecah pun 190kmsj shj.....member bwk zx6 pun boleh cecah 240kmsj...so, mmg kena byk bersabar klu ikut ride jauh2...unless semua pun pakai duke jugak lah....
tapi, saya ok sbb saya mmg tanak bwk moto laju sgt, dan saya pun mmg memilih laluan klu org ajak ride weekend. klu hiway semata2 mmg saya elakkan, tapi klu ada jalan kampung baru saya join. sbb jln kampung kehebatan duke.
dari segi keselesaan plak, duke ni mmg kurang keselesaan sikit. duke mmg bergegar. sbb dia single silinder...gegaran tu kadang2 sampai kebas tangan klu tak pakai glove. gegaran tu normal sifat moto ktm org ckp...hehehe...sbb tu klu bwk jalan jauh 'sakit' sikit la...pastu, duke punya seating position tegak, dah ok, tapi sbb dia takde windshield besar, maka mmg sakit badan lah nk melawan angin...tu pun faktor kenapa kurang selesa klu nk jalan jauh...
tapi, utk tight corner, duke mmg bagus, very agile...sbb tu org ckp duke fun to ride...element fun tu mmg ada, boleh rasa power kat tayar blkg dia bila pulas minyak....
tapi pendapat saya maybe berat sebelah, sbb saya suka duke. elok jugak tanya pendpat org lain. esp yg travel jauh utk ke tempat keja....apa yg saya dgr, versys mmg moto yg terbukti sgt bagus utk travel jauh or dekat. moto tu sgt versatile, sbb tu org pakai bwk ke mekah pun...ada org pernah ckp, klu kita bwk versys, kita tak perlu nk rasa malu dgn GSA bmw. sama level. again. versys pun takde speed. dia boleh cecah 200kmsj abis pulas. ni versys 650 tau, yg versys 1000 tu level lain. versys dua silinder. lebih tahan jarak jauh berbanding duke. klu nk beli versys pun sgt2 ok...
cuma, versys berat sikitlah berbanding duke. klu jem, duke lebih 'raja' berbanding versys lah...dan klu mmg byk menempuh jem, seeloknya duke. saya pun, reason saya beli duke sbb dia ringan. dulu saya pakai er6n, enjin er6 sama je dgn versys650. lepas bbrp bulan saya bwk gi keja, saya givap...tinggal je er6 tu kat umah, naik balik kapcai. lama2 saya tukar ambik duke. puas hati...
ok, kesimpulan pendapat saya, klu nk beli moto, perkara yang paling penting kita kena define tujuan, pastu brp bajet, pastu minat dan gaya penunggangan. 3 perkara tu kita kena jelas. baru tak silap pilih. paling penting jgn terikut2 org, sbb apa yg org minat, tak semestinya sesuai dgn kita. ada org yg mmg jiwa dia rider laju, so, moto sportbike mmg kena dgn gaya dia. sstgh yg mmg kaki moto laju, dia sanggup pun bwk moto tonggek dia tu gi keja hari2...minat punya psl. ada gak org yg beli moto mmg dlm kepala nk travel masuk siam, laos, thousand corners je, maka moto tourer sgt sesuai. dan ada org yg suka moto masuk bandar, maka naked bike lebih sesuai. ada jugak yg minat moto sbb bunyik, kena ingat, bunyik moto berbeza2 ikut jenis enjin. 4 inline tak sama dgn V4 tak sama dgn inline 2 tak sama dgn V twin, tak sama dgn triple, tak sama dgn single silinder (mcm duke). cth: inline 4 bunyik vrooom vroom. klu single silinder bunyik dia braappp braapp...hehehe..
jalan2 kedai moto, buat tour sikit utk dpt feel yg mana best....oklah...harap tips ni membantu....good luck bro..
chiow,
farid


Related Posts with Thumbnails