Sunday, May 1, 2016

RHB Shimano Lekas Challenge 2016

Banyak benda positif yg boleh diperkatakan pasal RHB Shimano LEKAS Highway Challenge 2016 malam tadi.....
1. Ni kali ke-3 Shimano anjurkan Lekas Challenge..as expected, smooth mcm dua kali tg lepas jugak.
2. Ride tahun ni malam....sejuk, takde problem dehydration...angin malam sepoi2 mmg best.
3. Condition LEKAS Highway pun terbaik....jalan rata, takde lubang, takde masalah gangguan trafik...terrain kombinasi flat road dgn long climbing section...permukaan jalan yg rata membuatkan descending jadi lebih confident...smlm buat pertama kali aku cecah 67km/h speed...takde rasa risau...highway pun well lighted....lampu sepanjang jalan...
4. Water station superb! Air melimpah ruah, 100plus, air sejuk berlambak, pisang jenuh nk makan....dan yg paling best, first time aku jumpa event yg kasi powergel kat water station....boleh ambik camtu je...klu nk beli brp ringgit dah tu....
5. Goodie bags penuh dgn 'goodie'. Megazine, powerbar, bidon (botol air), voucher starbuck, kenny rodgers etc..
6. Registration, racekit collection smooth....everything well prepared.
7. Marshall...sepanjang jalan ada...ramai volunteers 
8. Suasana event...meriah....boleh nampak blinker kelip2 sejauh mata memandang....penuh sepanjang highway.....kat starting point pun lagu2, MC, stage cantik, cameraman banyak...bike rack pun disediakan....
9. The best part, after race refreshment....terbaik! Satay Kajang, coconut milkshake, buah2an, massage, minuman yg ambik selagi mahu...muffin kenny rodgers...starbuck pun ada...tapi kena beli...harga diskaun guna voucher dlm goodie bag yg diorg kasi....
10. Lucky draw...err tatau sgt sbb aku tak tunggu...terus balik....
Kesimpulan, event ni mmg event ride terbaik di Malaysia....aku mmg look forward utk tahun depan punya. Semalam, ride 105km terbaik aku pernah buat rasanya...3jam 15minit (on strava)...dibantu faktor malam (sejuk), byk peloton yg aku boleh drafting sepanjang jalan, road condition yg baik, descending yg laju...
Thanks Shimano!

Related Posts with Thumbnails