Saturday, November 14, 2009

Mask & Masquerade

As usual, event yand paling ditunggu-tunggu hujung tahun adalah Annual Dinner la kan.... So, 7 November lepas company aku buat la Annual Dinner dan tema tahun ni Mask & Masquerade.... quiet an interesting theme..... masuk tahun ni kira dah 4 kali la aku gi dinner Hess.... mula2 masa aku mula2 masuk dulu tema dia "Arabian Night". Tahun lepas tu "What do you want to be when you grow up", then last year "Bollywood Red Carpet".... mmg org2 Hess sporting and diorg akan dressed-up giler2 punyalah....so, klu aku tak dressed-up sure aku akan jadi golongan minority la..... masa mula2 aku join Hess...(baru 2 bulan kot time tu)...aku gi family day and tema dinner masa family day tu was "Pirates of Carribean"... kira kena dress-up mcm pirates la.... aku takde la nak beriya2 sgt.... gi pakai baju biasa jer....rupa2 aku dgn Tuty lah yg paling tak happening...org lain giler2 punya.... so, lesson learnt..... lepas tu mmg klu ader occasion Hess buat kitorg pun beriya2 gak ler...... dan acara paling top every year is annual dinner......

Dinner tahun ni buat kat Sheraton. Overall compare dgn previous year, dinner tahun ni sederhana sikit sbb budget takde..... Hess Social Club tahun ni budget sikit.. sbb economic downturn kan.... tapi still happening gak la...... preparation aku dgn Tuty kali ni last minit....sampai bbrp hari sblm dinner baru kitorg cari baju nak pakai..... mls nak beli, so kitorg sewa jer lah kat kedai costume.... yg tak best sikit tahun ni sebb takde subsidy...sblm2 ni dpt sikit duit subsidy utk costume...kira lepas gak la utk sewa costume....... anyway, yg penting participation......

Dari awal aku dgn Tuty takde plan langsung nak pakai aper.... bukan apa, skrg ni tgh byk benda nak kena pikir.... masa pun tak brp nak ada.... nak cari baju time weekend pun susah sikit sbb every weekend nak kena balik Seremban tgh Fiqry kat sana... pastu rumah plak tgh renovate, byk benda nak kena pikir......

Dan mcm tahun lepas jugak, tahun ni aku and Haneff diminta buat persembahan jugak la..... but this time ok sikit sebb diorg bgtau awal...so aku boleh la prepare n practise sikit..... klu tgk balik persembahan tahun lepas....pergh....buruk giler aku nyanyi.... so, aku decided tahun ni aku tak nak nyanyi..... nasib baik la tahun ni ada Dayana, kawan baru join HR tahun ni..... dia boleh nyanyi.... so tugas vokal ni aku serah la kat Haneff and Dayana......

Oklah...... ni lah serba sedikit shot2 yg aku ambik mlm tu.... byk lagi kat flickr dgn FB aku.... sudi2kan la tengok.............


Tarikh dan tempat untuk diingati..................


Costume kitorang pakai malam tu...padan tak?....


Ader mcm matador tak?...............


Tuty dgn gaun kembang English style.......


Antara mask yg gempak malam tu......aku suka tul mask bulan ni.....


Ni plak mask yg paling kelakar......The Terrorist......


Finalist Best Dress kategori wanita......tak sangka Tuty tercalon gak.......


Dan pemenangnya...as usual, Nik....ni dah kali ketiga kot dia menang......dia mmg every year masuk final.................


Ni plak kategori lelaki.................


Dan ni lah pemenangnya...Mr Phil Rawstron.............


Ni aku tgh buat show.......org lain tolong ambik gambar.......


Ni lah kitorang...aku, Haneff dan Dayana....amacam?...ader cam band 3 piece band filipino tak?...hehehe..........


Selain kitorang...ader lagi satu persembahan tarian bollywood daripada staff......enjoy sungguh diorg menari............



Dan seperti kebiasaan dinner Hess mesti mau ada live band.....cuma band tahun ni kureng sikit la berbanding tahun2 dulu....choices of song tu yg tak berapa best....but...enjoy tetap enjoy....


Dance floor tetap penuh.........

Dan ni lah video yg aku suruh Tuty shoot masa persembahan kitorang......ok ker ko...kasi komen sikit......



Actully byk lagi gambar2 yg aku ambik....cam aku ckp tadi la... full collection ader dlm flickr or FB aku......

Wassalam

4 comments:

  1. wa.... hahahahha... hebat betul gamba korang nih hahahah...

    ReplyDelete
  2. sekali sekala...aper salahnya...hehehehehe.....

    ReplyDelete
  3. saya sangat berminat dengan baju ni, ni fb saya
    dee kamaruddin , sebab saya ada tema masqurade ni juga 30 april ni, tlong inform saya tentang baju ni okay,
    as soon as posible

    ReplyDelete
  4. baju saya sewa kat kedai costume costume world..... damansara........http://costumeworld.com.my/index.shtml

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails